Žena v reštaurácii

3 tipy, ako ušetriť na stravovaní v práci: Každé euro sa počíta

Ak sa chcete stravovať v práci, máte niekoľko spôsobov, ako na to. Môžete si jedlo pripravovať doma a nosievať ho so sebou, môžete sa stravovať vo firemnej kuchyni, prípadne chodievať na obedy mimo pracoviska. Každá možnosť má svoje výhody aj nevýhody. Poďme sa pozrieť na konkrétne rady, vďaka ktorým môžete ušetriť.

Plánujte, čo si dáte na obed

Veľmi dôležité je plánovať vopred. Ak budete už ráno alebo deň predtým vedieť, čo chcete obedovať, predídete tak unáhleným rozhodnutiam, ktoré by mohli byť drahšie. Keď by ste sa začali rozhodovať až tesne pred obedom, mnohé možnosti by už mohli byť vypredané a vám by zostali tie najdrahšie. Prípadne také, ktoré by vám nechutili, a tak by ste si museli vybrať inú reštauráciu.

Špagety s paradajkami

Jedlo si pripravujte doma

Lacnejšou možnosťou môže byť domáca príprava jedla. Za sumu, ktorú by ste utratili v reštaurácii, si môžete navariť aj viac porcií. Zároveň to aj šetrí čas, pretože si takýmto spôsobom navaríte rovno na viac dní. Na internete nájdete aj rôzne tipy a návody na krabičkovanie jedla. Zo začiatku to pre vás možno bude trochu nezvyk, no postupom času sa do toho dostanete a bude vás to ešte aj baviť. 

Vsaďte na denné menu

V prípade, že sa chcete stravovať v reštaurácii, namiesto bežnej ponuky jedál si vyberajte skôr denné menu. Je lacnejšie a dostanete ho na stôl aj rýchlejšie, keďže je pripravené vopred. Aby ste mali prehľad o tom, aké denné menu si v daný deň môžete vybrať, na našej stránke v sekcii Denné menu nájdete prehľad reštaurácií v Lučenci spolu s ich obedovými ponukami. 

Môžete to spojiť aj so spomínaným plánovaním, pretože obed na ďalší deň si môžete vybrať už večer alebo hneď ráno. Odpadne vám aj starosť o to, aby ste si prehľadávali weby jednotlivých podnikov a hľadali, čo ponúkajú.

Prečo sa stravovať formou denného menu?

Výhody
Nevýhody

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *